Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Ara.cat - David Fernàndez

older | 1 | (Page 2)

  0 0
 • 01/06/17--10:14: Unilateralitat(s)
 • "És impossible fins que deixa de ser-ho" Nelson Mandela Obvietats desobedients, cada cop que la PAH atura un desnonament o ocupa un bloc buit de la Sareb tira d’unilateralitat davant una realitat desigual i una legalitat brutalment injusta. Que se sàpiga, no espera tenir "totes les garanties", en tot cas les genera: actua, atura, impedeix, pressiona, transforma.


  0 0
 • 01/20/17--10:51: L’últim que pagui la llum
 • “Soc un home de negocis i res més” Al Capone Que el gener fa pujada i les elèctriques no fan presoners ja no és discutible; que alguns fan l’agost en ple hivern vampíricament tampoc, i que el poder de mercat treu pit i fuet ho notaran en l’atracament -sense caputxa aparent, amb discreta pistola invisible- de la propera factura de la llum. La mà negra del mercat elèctric els furtarà 100 euros més aquest any: en una simple transferència bancària i malgrat que la maquinació per alterar el preu sigui delicte punible.

  0 0
 • 02/03/17--11:21: De manars i garrotades
 • “La corrupció és guerra bruta, la guerra bruta és corrupció” Feliu Ventura Tocaria parlar de l’Ovidi Montllor -avui fa 75 anys que ens va néixer a Alcoi- però toca parlar de l’anomalia política que vivim, de l’excepció judicial que afrontem i de la deriva autoritària que haurem de desobeir. Del cop d’estat -o l’estat de cop, tant se val- que suposa situar les urnes al banc dels acusats, processar expresident i exconselleres i reprimir el 9-N i els 2,3 milions de persones que el van fer possible.


  0 0
 • 02/18/17--10:17: El carrer fet refugi
 • “El més revolucionari que podem fer és entestar-nos a crear noves relacions socials als nostres territoris” Raúl Zibechi Hi ha una imatge irrepetible i del tot inesborrable del febrer del 2003. No eren ni les quatre de la tarda i la riuada humana, baixant cap al centre des de totes les perifèries, ja s’intuïa per tot Barcelona. A cada cruïlla de l’estreta Vila de Gràcia, furetejaves a banda i banda i, en paral·lel, una marea anònima desbordava cada carrer.

  0 0
 • 03/03/17--10:15: En mans de qui carai estem
 • “ Hay cosas que no se hacen,si se hacen no se dicen,si se confirman se desmienten ”General Saénz de Santamaría (1995) Visca la terra i mori el mal govern, el retaule de sociòpates que “ens protegeixen” s’acreix i espanta. Un rere l’altre. Un comissari esperpèntic -Don Pino- que recorre a la seva “poderosa imaginació” per ordir la guerra bruta. Un expresident neuròtic que reclama sense embuts l’estat d’excepció, perquè l’article 155 no és res més que això: la doctrina constitucional espanyolista per legislar l’excepció contra la raó democràtica de la llibertat política catalana.

  0 0

  “ Totes les coses han estat dites ja, però com que ningú no escolta,cal tornar a començar contínuament ” André Gide, Le Traité du Narcisse (1891) El primer que vaig pensar quan vaig sentir Patxi López dient que això que passa a Catalunya “és una bogeria que cal aturar” va ser que ho havia dit sortint d’alguna festa boja en algun pis turístic il·legal de Barcelona.

  0 0
 • 03/31/17--12:04: Inferns fiscals
 • “L’aigua és per apagar l’infern,el foc per cremar el paradís” Jeremy Taylor En la indústria del frau fiscal internacional i en els delictes continuats de l’estafa neoliberal, la dinàmica global retruny de forma local: avui, ara i aquí, el frau fiscal costa a cada ciutadà català 2.120 euros anuals. El volum estimat de la gran evasió s’enfila a 16.000 milions evaporats anualment a Catalunya: recursos que perd el país i que perdem totes i tots.

  0 0
 • 04/13/17--09:51: En vindran d’altres...
 • «Tan trivial és la paraula ‘redempció’, la redempció pretesa,com incomprensible el mot ‘genuflexió’» Laia Llobera, ‘Cicles’ Republicaníssim 14 d’abril on poder continuar rondinant pel retrovisor de la memòria, el mirall romput des d’on atendre el que no hem estat mai, copsar el que volem seguir sent encara i desobeir tot el que encara ens prohibeixen ser.


  0 0
 • 04/28/17--11:25: Primer de Maig
 • “S’ha creat un clima de desconfiança,recel i competència a mata-degolla. I, en ell, les llavors de l’esperit col·lectiu i l’ajuda mútua s’asfixien, es panseixen i decauen” Zygmunt Bauman “Mentre els lleons no tinguin els seus propis historiadors, les històries de cacera seguiran glorificant el caçador”. Així era el cartell perdut, de vell proverbi africà enmig d’una botiga antiga, amb què es va trobar Eduardo Galeano quan endebades cercava algun vestigi memorial del moviment obrer.

  0 0
 • 05/12/17--10:52: Es ven país
 • “La llei, en la seva magnífica equanimitat, prohibeix,tant al ric com al pobre,dormir sota els ponts, pidolar pels carrers i robar pa” Anatole France Com una plaga que mai havia marxat, tornen els senyors del boom especulatiu i la màfia del talonari immobiliari, com si no s’hagués après res del cicle devastador 1996-2007. Revifa la fal·lera de la tupinada i, col·lapsat el model hipotecari-propietari que tanta pasta els ha donat, les sangoneres de la vida aliena se centren ara a fer l’agost amb l’habitatge de lloguer.

  0 0

  “El més escandalós que té l’escàndol és que un s’hi acostuma” Simone de Beauvoir No el cop d’estat sinó l’estat de cop; no l’estat de dret sinó el dret de l’estat; no un estat raonable sinó la raó d’estat. Això és l’operació Catalunya: un dispositiu estatal, ordit i monitoritzat políticament i finançat amb recursos públics, amb fins partidistes i bases persecutòries.

  0 0
 • 06/09/17--10:09: Confesso: això és una urna
 • “T’adones, company, que fa ja molts anys que ens amaguen la història i ens diuen que no entenim; que la nostra és la d’ells” Raimon Mai una urna havia expressat tan gràficament la gramàtica política del moment; mai una urna havia donat tants maldecaps a l’statu quo vigent i regnant; mai una urna havia evidenciat tant l’anhel de canvi polític i social, i mai una urna havia recordat als quatre vents que els cops d’estat mai posen urnes, només les treuen.

  0 0

  “Potser el més repulsiu dels dominadors sigui el fet d’imposar als seus dominatsl’espectacle de la seva mediocritat insoluble” Joan Fuster Cent dies justos fins a l’1 d’octubre. I la pulsió demofòbica creix, el discurs de l’amenaça s’aguditza i el soroll de sabres judicials retruny. És l’estratègia despullada de l’Estat, previsible i que es desqualifica sola: la por com a forma autoritària de govern, atiant falsos espantalls com a esquer perquè res no es mogui ni res no passi.


  0 0

  “Quaranta anys de cul i d’ignomínia; quaranta anys de cabotada indigna; quaranta anys amb faixí i amb medalles...” Vicent Andrés Estellés Diuen que les preguntes més senzilles -i més raonades i més raonables- són sovint les més difícils de respondre: aquest poble pot decidir lliurement i sobiranament el seu futur en un referèndum, sí o no? L’actual tauler polític, sota la mirada de qualsevol observador extern, deixa una paradoxa evident: que, a banda i banda, s’invoca sovint el mateix principi de legalitat i de defensa de l’estat de dret.


  0 0
 • 07/21/17--10:58: Els altres 1992
 • “¿Te acuerdas de Mikel Zabalza?” Agents de la Guàrdia Civil a Joan Rocamora, detingut el juny del 1992 Suposo que cadascú viu la fira com li va. Però no tinc res a celebrar aquest juliol. Si de cas, recordar per no oblidar. Memòria-antídot, caldrà rememorar que els Jocs Olímpics es van estrenar enmig de la impunitat de les tortures, els cops i els blaus contra l’independentisme.

older | 1 | (Page 2)